Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Θεσσαλονίκη : Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ σε δήμους- περιφέρειες


Μικρές αποδεικνύονται οι εκπλήξεις που υπάρχουν στους καταλόγους με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες στους δήμους της Α΄και της Β' Θεσσαλονίκης. Οπως προκύπτει, στις λίστες δεν περιλαμβάνονται δυνατά ονόματα τα οποία να μην είχαν ακουστεί άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο τις προηγούμενες ημέρες.

Εξαιρέσεις αποτελούν οι προτάσεις που έγιναν από τρίτα πρόσωπα για τον Πέτρο Σούλα και τον Απόστολο Καφαρίδη στο δήμο Ευόσμου και Ελευθερίου - Κορδελιού, καθώς ο πρώτος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και ο δεύτερος από το χώρο του ΣΥΝ. Για τους δήμους δε της υπαίθρου του νομού, οι πρώτες εκιτμήσεις των κομματικών στελεχών είναι ότι θα χρειαστούν περαιτέρω διαβουλεύσεις σε αρκετές περιοχές για την αναζήτηση υποψηφιοτήτων. Χτες η νομαρχιακή επιτροπή Β' Θεσσαλονίκης προχώρησε στην πρώτη φάση αξιολόγησης των προσώπων που έχει στα χέρια της, διαδικασία στην οποία θα προχωρήσουν σήμερα η νομαρχιακή επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης και η περιφερειακή επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας.

Α' Θεσσαλονίκης

Για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν ο δημοτικός σύμβουλος Μπ. Μπαρμπουνάκης, ο επιχειρηματίας Κ. Κοντραφούρης, ο Ι. Μαστορόπουλος και ο Φ. Μπίμπασης από το χώρο των ΑΜΕΑ, υποβάλλοντας οι ίδιοι τις αιτήσεις τους προς την Ιπποκράτους, ενώ προτάσεις από τρίτα πρόσωπα υποβλήθηκαν για τις βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου αλλά και Ε. Καϊλή, καθώς και για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής ΒΕ , Τ.Τζήκα, το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπουτάρη Ανδρέα Κουράκη και τον πρώην κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής στο ΑΠΘ, Β. Παπαγεωργίου.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Καλαμαριάς, όπως το είχε δηλώσει ο νυν δήμαρχος, Θ. Μπακογλίδης, ζήτησε την κομματική στήριξη, ενώ ετεροπρόταση έχει γίνει για τη δημοτική σύμβουλο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, Μ. Παυλίδου, που δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να διεκδικήσει το δήμο. Αιτήσεις έχουν κάνει επίσης οι Γ. Λεβέντης και Λ. Γεωργίου.

Για το νέο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης υπάρχει μόνο μια αίτηση κι αυτή όχι απευθείας από ενδιαφερόμενο. Στους καταλόγους του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο μια ετεροπρόταση για τη Β. Τεκτονίδου, υποψήφια με τη στήριξη του κόμματος στο δήμο Αμπελοκήπων στις προηγούμενες εκλογές.

Ωστόσο, στον όμορο δήμο Ευόσμου και Ελευθερίου - Κορδελιού οι υποψήφιοι είναι εννέα, ο οικονομικός επιθεωρητής και γραμματέας της «πράσινης» τοπικής Εύοσμου, Γ. Βράνης, η «αντάρτισσα» των προηγούμενων εκλογών, Δρ. Δημητρίου, το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας Χρ. Φωτιάδης και οι Στ. Σαλακίδης, υπάλληλος ΕΛΠΕ, Σ. Γκαντζούρη, πρώην δημοτική σύμβουλος Ευόσμου, Αθ. Θεοδωρίδου, στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, ο Απ. Καφαρίδης, από το χώρο του ΣΥΝ, ο Σ. Πετακάκης, πτυχιούχος ΑΠΘ. Ετεροπρόταση που προκάλεσε αίσθηση κατατέθηκε για το δημοτικό σύμβουλο Ευόσμου από το χώρο της ΝΔ Πέτρο Σούλα.

Για το δήμο Συκεών - Νεάπολης - Αγίου Παύλου - Πεύκων το ΠΑΣΟΚ έχει στα χέρια του αιτήσεις για τους Σ. Δανιηλίδη, Ν. Λαδόπουλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Πεύκων στις προηγούμενες εκλογές, Αγ. Χρυσίδη, τον πρώην αντιδήμαρχο Συκεών, Ν. Γκατζέ, και το δημοτικό σύμβουλο Συκεών, Σ. Δανιηλίδη.

Στο δήμο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη - Πολίχνη - Ευκαρπία) εκτός από τους τρεις δημάρχους, Σ. Σερασίδη, Κ. Θεοδωρίδη, Μπ. Πανταζόγλου, αίτηση έκαναν ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Δ. Παπαδόπουλος, ο δημοτικός υπάλληλος Σταυρούπολης, Μ. Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πολίχνης το 2006, Δ. Φερενίδης, ενώ ετεροπροτάσεις έγιναν για το δημοτικό σύμβουλο Πολίχνης Δ. Λαζαρίδη και τον πανεπιστημιακό Γ. Φραγκόπουλο.


Β' Θεσσαλονίκης

Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο για το μεγάλο δήμο Βόλβης και το δήμο Θέρμης - Μίκρας - Βασιλικών δεν υπήρξε καμιά αίτηση. Στην περίπτωση του δεύτερου είναι γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία του δημάρχου Μίκρας, Θ. Γκουστίλη, και του πρώην δημάρχου Βασιλικών, Απ. Τσολάκη, να στηρίξουν την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλου, και κατά ορισμένες πηγές ανάλογες κινήσεις γίνονται και στον πρώτο δήμο υπέρ του νυν δημάρχου Αγίου Γεωργίου, Αγγ. Φραντζή.

Στο δήμο Δέλτα υπήρξε μόνο μία αίτηση από τον Γ. Κλάδη. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι Εχεδώρου, Σπ. Σταματάκης, Χαλάστρας, Γρ. Ουζούνης, ο «αντάρτης» στη Χαλάστρα, Κ. Διαμαντής, και ο πρώην δήμαρχος Αξιού, Δ. Ζακαλκάς, δεν έκαναν αιτήσεις, καθώς επιδιώκουν να καταλήξουν κοινή συναινέσει στη στήριξη μιας υποψηφιότητας.

Στο δήμο Μηχανιώνας - Επανομής - Θερμαϊκού αίτηση κατέθεσε ο νυν δήμαρχος Μηχανιώνας, Γ. Μαυρομάτης, ενώ ετεροπροτάσεις έγιναν για τον πρώην δήμαρχο Κ. Κούτουκα, το νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Κίρκο, και τον πρώην δήμαρχο Θερμαϊκού, Αντ. Μαντζάρη.

Για το μεγάλο δήμο του Λαγκαδά στον κατάλογο με τα ονόματα που θα αξιολογήσει το ΠΑΣΟΚ είναι οι Θ. Μαριούλας, Ευ. Μαργαρίτης, Θ. Ξεφτέρης, Ν. Παντελίδης, γραμματέας της τοπικής του κόμματος, ο δήμαρχος Ασσήρου, Δ. Ράβναλης, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Σοχού, Σερ. Μήτρας, ενώ ετεροπρόταση έγινε για τη νυν διοικήτρια του ιδρύματος «Αγιος Παντελεήμων», Σ. Καρασαββίδου.

Στο δήμο Χαλκηδόνας - Αγίου Αθανασίου - Κουφαλίων ενδιαφέρον επέδειξαν ο δήμαρχος Κουφαλίων, Δ. Μπελίδης, και οι Μ. Μηντσιούδης, Γ. Πολύνος, Π. Τζανής.

Στο δήμο Χορτιάτη - Πανοράματος- Ευκαρπίας ενδιαφερόμενοι είναι οι Ευγ. Κυριακάκη - Προκοπίου, Ν. Νυφούδης και ετεροπροτάσεις υπήρξαν για τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλο και το κομματικό στέλεχος Χ. Κουρίδη.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου - Καλλιθέας - Μυγδονίας, οι αιτήσεις αφορούν τη Χρ. Αλίρη, νομαρχιακή σύμβουλο Θεσσαλονίκης, τον Χρ. Μήλη και τον Γ. Καμπέρη, πρώην δήμαρχο Μυγδονίας.


Τέλος, υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει καταθέσει ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Παπαδόπουλος, ενώ για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο πρώην βουλευτής, Ρούλης Κοκελίδης.

Πηγή : Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ