Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Θεόφιλος Λεονταρίδης για την ακρίβεια

Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για το θέμα της ακρίβειας στην αγορά που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα , παρά το γεγονός ότι η εθνική οικονομία βρίσκεται σε μια βαθιά ύφεση .

Ο κ. βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε στην Υπουργό κ. Λ. Κατσέλη τα εξής :

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 5.4%. Ενώ υπάρχει μεγάλη μείωση του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, με τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση και τα προβλήματα που είναι τεράστια σε κάθε οικογένεια , η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές στην αγορά .

Η ψαλίδα μεταξύ των τιμών του παραγωγού και των τιμών που υπάρχουν στο ράφι είναι τεράστια.

Είμαστε δεύτερη χώρα σε ακρίβεια στην Ε.Ε. στις τιμές των καυσίμων και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις ιδίως στους αγροτοκτηνοτρόφους που χρησιμοποιούν καύσιμα καθημερινά για τις παραγωγές τους .

Έτσι ενώ έχουμε πτώση των τιμών των σιτηρών , του αγελαδινού και του αιγοπρόβειου γάλακτος , εισαγωγές ανεξέλεγκτες , το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς, και οι τιμές τον καταναλωτή είναι δυσβάσταχτες.

Και σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ακόμη δεν έχει επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για τη χρήση αγροτικού πετρελαίου στους αγρότες.

Ακόμη βλέπουμε στον τύπο κυρία Υπουργέ, ότι το 2011 θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 40 % στο οικιακό και κατά 60 % στο αγροτικό ρεύμα.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι θα έριχνε τις τιμές των αγαθών κατά 10 % . Σήμερα είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια.

Ποίες πρωτοβουλίες έχει πάρει έως τώρα η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές και να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα που επιδεινώνουν την κατάσταση του έλληνα πολίτη ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ