Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αυξήσεις 11% στα ταξί λόγω ΦΠΑ


Αναπροσαρμόζονται τα κόμιστρα από 1ης Ιουλίου στα ταξί, καθώς ενσωματώνεται στα τιμολόγια ΦΠΑ 11%, ενώ οι ιδιοκτήτες, θα είναι υποχρεωμένοι εφεξής να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις.

Νέα δεδομένα στη λειτουργία 28.000 ταξί σε όλη την Ελλάδα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Συνέπεια των αλλαγών και η αύξηση των κομίστρων κατά 11% λόγω επιβολής ΦΠΑ.

Από 1η Ιουλίου η σημαία αναπροσαρμόζεται στα 1,16 λεπτά, η ελάχιστη διαδρομή θα κοστίζει 3,10 ευρώ, η μονή ταρίφα 66 λεπτά , η διπλή 1,16 , το νυχτερινό 1,16 και το ραδιοταξί 1.88.

Οι αυτοκινητιστές υποχρεούνται πλέον στην έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ασχέτως αν τη ζητήσει ο πελάτης επιβάτης ή όχι.

Οι αποδείξεις στα ταξί από την 1η Ιουλίου θα εκδίδονται από ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς που θα είναι ενσωματωμένοι ή συνδεδεμένοι με τα ταξίμετρα.

Επίσης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί, με πρωτοβουλία του συγκροτεί ειδικό γραφείο με φοροτεχνικούς που θα παρέχουν συμβουλές στου ιδιοκτήτες ταξί για τα νέα φορολογικά δεδομένα.
Πηγή:apn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ