Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΕΡΡΩΝ


Το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών έχοντας συνοδοιπόρο το Δήμο Συκεών , τις ευγενικές Χορηγίες της ΕΥΑΘ Α.Ε , της Τράπεζας Πειραιώς και τη συμπαράσταση της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας , έρχεται σήμερα να καταθέσει τη δική του μουσικοθεατρική πρόταση που αφορά στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης , το κάστρο με τα χαραγμένα σημάδια, τα επτασφράγιστα μυστικά και την ιστορική του μνήμη .

Μουσικό Εργαστήρι Σερρών–Μουσικά Σύνολα–Θεατρική Ομάδα «Πολιτισμός καθ’ οδόν»

Λευτέρη Αερόπουλου «Τα μυστικά του Κάστρου» Ένα μουσικό δρώμενο με ηθοποιούς , τραγουδιστές , χορωδούς – υποκριτές , ορχήστρα , δομημένο με όλα τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης . Από το προανάκρουσμα , την είσοδο του χορού , τα αφηγηματικά μέρη , την τραγουδιστική απαγγελία ως το τραγούδι από τους κορυφαίους, και το συνεχή διάλογο με το χορό , ταξιδεύει τους θεατές στο χρόνο , αναδεύοντας τις μνήμες με ένα τρόπο απρόσμενα οικείο . Το φυσικό σκηνικό, τα κοστούμια και οι φωτισμοί υποβάλουν τον ακροατή και τον μεταφέρουν αβίαστα στο κλίμα , το χώρο και την εποχή.

Μύστης – κοσμοκαλόγερος – Αφηγηματικά μέρη , ο ηθοποιός Παντελής Σταυρινός

Ειμαρμένη – Κυρά του κάστρου , η ηθοποιός Χρύσα Μαγαΐτη

Ραψωδός : Λευτέρης Αερόπουλος ,Μάνα - τραγούδι : Ελένη Μιχαλοπούλου

Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση

15μελής Χορός από μέλη της Μικτής & Νεανικής Χορωδίας του Μ.Ε.Σ. & μαζί τους

το 9μελές Οργανικό Σύνολο του Μ.Ε.Σ.

Κοστούμια: Λίλυ Αφείδου

Ηχοληψία:Γιώργος Δασκαλάκης & Παππάς Μιχάλης

Φωτισμοί : Μιχάλης Κουβόπουλος

Κείμενα - Μουσική - Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος

Η πρώτη παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 9.30΄το βράδυ , στο προαύλιο των φυλακών Επταπυργίου Θεσσαλονίκης ( Γεντί Κουλέ) .

Είσοδος ελεύθερη

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - διευκρίνηση .( τηλ. 23210 51127 begin_of_the_skype_highlighting              23210 51127      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 23210 51127 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 23210 51127 end_of_the_skype_highlighting - FAX 23210 51174 - κιν. 6937 701871 & e mail m-e-s@otenet.gr) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ