Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Συνεργασία Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και Τμήματος Τροχαίας Σερρών



Στα πλαίσια του προγράμματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής, που υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα έτη, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και το Τμήμα Τροχαίας Σερρών πραγματοποίησαν απογευματινές ομιλίες σε γονείς, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός, Κατερίνα Θεοδοσέλη, πρώην υπεύθυνη προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής και ο αρχιφύλακας, Βασίλης Σαμαράς, με πολυετή εμπειρία στο Τμήμα Τροχαίας, πραγματοποίησαν δύο ομιλίες σε γονείς μαθητών του 13ου Δημ. Σχολείου Σερρών και του Δημ. Σχολέιου Χειμάρρου στις 8 και 9 Ιουνίου 2010.

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού αυτού διαλόγου επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη διακίνησή τους στην τροχαία κυκλοφορία, προτάθηκαν ασφαλείς τρόποι μεταφοράς τους και παρουσιάστηκαν βιντεάκια ευαισθητοποίησης με θέματα όπως, η ασφαλής μετακίνηση των πεζών, η χρήση ζώνης, κράνους και παιδικών καθισμάτων.

Η συνεργασία αυτή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών αποτελεί καινοτομία στα δεδομένα της πρόληψης για την οδική ασφάλεια και κοινός στόχος είναι να θεσμοθετηθεί και να διευρυνθεί καλύπτοντας όλες τις σχολικές μονάδες του Ν. Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ