Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Απάντηση της Επιτρόπου Reding σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών Θ. Σκυλακάκη και Γ. Παπανικολάου

Η οδηγία 95/46/ΕΚ για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί σήμερα αντικείμενο διεξοδικής αναθεώρησης λαμβάνοντας υπόψη και τον ρόλο των δικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κας Reding σε ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θ. Σκυλακάκης και Γ. Παπανικολάου.

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Facebook, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία καθώς ο αριθμός των χρηστών και ειδικότερα των νέων σε ηλικία χρηστών αυξάνεται με θεαματικό ρυθμό.

Στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι οι χρήστες συχνά έχουν έλλειψη επίγνωσης των δικαιωμάτων τους όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δε μπορούν να προστατευθούν βάσει του σημερινού νομικού πλαισίου. Κατά συνέπεια το ζήτημα των δικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης και η αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων θα εξεταστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ