Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μολύνθηκαν 13 άτομα σε οφθαλμολογική κλινική των Σερρών


Με πρόβλημα στα μάτια διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 13 άτομα, τα οποία είχαν κάνει εγχείριση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες.

Έξι από τους ασθενείς υπεβλήθησαν εκ νέου σε επέμβαση στο ΑΧΕΠΑ. Οι συγγενείς ορισμένων από τους παθόντες προτίθενται να κινηθούν νομικά εναντίον της κλινικής, ενώ εντολή για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης έδωσε η υπουργός Υγείας.

Μια εγχείριση ρουτίνας για καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, λίγο έλειψε να κοστίσει την όραση σε δεκατρείς ανθρώπους που διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της ιδιωτικής κλινικής παρότι η εγχείρηση είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα εν τούτοις οι ασθενείς παρουσίασαν φλεγμονή την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Την Κυριακή 6 από τους 13 ασθενείς, υποβλήθηκαν εκ νέου σε εγχείριση.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην κλινική να σταματήσει μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία.

Του θέματος επιλήφθηκε προσωπικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή στον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση.

Την Δευτέρα, αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.
Πηγή: apn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ