Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Λειτουργία Φυλακών Νιγρίτας


ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ

Η διαδικασία για την οριστική έναρξη λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου, με την υπογραφή και δημοσίευση του ΦΕΚ.

Η αρχική φάση λειτουργίας περιορίζεται σε δύο πτέρυγες, η στελέχωση των οποίων θα γίνει αποκλειστικά με μεταθέσεις υπαλλήλων από άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Βεβαίως, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Νιγρίτας, για την εφαρμογή της προσαύξησης στο κριτήριο της εντοπιότητας για τους δημότες μόνιμους κατοίκους ή πρόβλεψη για ποσοστιαία πρόκριση, κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη στελέχωση των Φυλακών, όπως επεσήμανε και με επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Στάθης Κουτμερίδης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κουτμερίδης «το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την εφαρμογή του κριτηρίου της εντοπιότητας, ως αντισταθμιστικού οφέλους της εγκατάστασης ενός σωφρονιστικού καταστήματος, είναι νόμιμο και συνταγματικό και για αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ικανοποίησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ