Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑΥΡΟΥ


Το θέμα της περαιτέρω αξιοποίησης του Λιμανιού του Σταυρού Δήμου Ρεντίνας Ν. Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά εμπορευμάτων ζητά το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Φορείς.
Το θέμα ανέκυψε κατά τη διάρκεια της Ημερίδας με θέμα «Χερσαίες και Θαλάσσιες Μεταφορές στη Β. Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:



ΠΡΟΣ
- Την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Κα Λούκα Κατσέλη
- Τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
Κο Δημήτριο Ρέππα
- Τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Κο Μάρκο Μπόλαρη
Κοιν.: - Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης
Πρόεδρο Κο Στυλιανό Αγγελούδη
- Δήμο Ρεντίνας
- Επιμελητήριο Δράμας
- Σύνδεσμος Μεταφορικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος
- Βουλευτές Σερρών


Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να υποβάλουμε στο Υπουργείο σας το πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και κυρίως των Εξαγωγέων του Νομού Σερρών το θέμα της λειτουργίας του Λιμανιού του Σταυρού– Θεσσαλονίκης.
Το Λιμάνι του Σταυρού του Δ. Ρεντίνας του Νομού Θεσσαλονίκης, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες για φορτώσεις και εκφορτώσεις προϊόντων από και προς χώρες τις Μεσογείου και όχι μόνο, με μεγαλύτερο οικονομικό για τους επιχειρηματίες όφελος, λόγω της εύκολης πρόσβασης προς αυτό από το Νομό μας αλλά και του χαμηλού κόστους .
Το εν λόγω Λιμάνι τους θερινούς μήνες παραμένει κλειστό λόγω της τουριστικής κίνησης της περιοχής και για λόγους ρύπανσης των κοντινών παραλιών. Προς μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα σε μία συνάντηση που είχαμε με επιχειρηματίες-εξαγωγείς του Νομού μας, αλλά και εκτελωνιστές και στελέχη μεγάλων μεταφορικών-ναυτιλιακών εταιριών, στο πλαίσιο Ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριό μας με θέμα τις Θαλάσσιες και Χερσαίες Μεταφορές, ότι δρομολογείται η σταδιακή αποδυνάμωση του Λιμανιού του Σταυρού, με απώτερο σκοπό ακόμα και την οριστική κατάργησή του ως λιμανιού μεταφοράς εμπορευμάτων.
Έτσι, όχι μόνο δυσχεραίνονται οι μεταφορές κατά τους θερινούς μήνες, αλλά τείνουν να εκλείψουν εξολοκλήρου από το συγκεκριμένο Λιμάνι, προς μεγάλη απογοήτευση των εισαγωγέων-εξαγωγέων του Νομού μας, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Πιστεύουμε, Κυρία Υπουργέ, ότι το ανωτέρω αίτημά μας για τη συνέχεια της λειτουργίας του Λιμανιού του Σταυρού και της ενίσχυσης της λειτουργίας του αντί για την αποδυνάμωσή του, θα τύχει της προσοχής σας και της υποστήριξής σας, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ακριτικού νομού μας και είναι έργα τα οποία δικαιούνται όχι μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά και ο σερραϊκός λαός στο σύνολό του.
Με Τιμή
Ο Πρόεδρος
Αριστείδης Δρογαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ