Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ


«διάβαση πεζών»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ

Η «διάβαση πεζών» επαναφέρει στο προσκήνιο ένα κατ’ εξοχήν σημαντικό θέμα που αφορά στην άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου.

Με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών και κυρίως αυτών που ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, επιβάλλεται μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση των όποιων διοικητικών μηχανισμών διαθέτει ο Δήμος Σερρών για την, μερική έστω, εξασφάλιση αρωγής προς τις ομάδες αυτές.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κρίνουμε πως επιβάλλεται, μεταξύ άλλων πιθανών πρωτοβουλιών του Δήμου, η επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου.

Η κοιλάδα συνιστά εδώ και χρόνια ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς των Σερραίων δημοτών. Χιλιάδες είναι οι πολίτες που καταφεύγουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες για να βρούνε λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Το δημοτικό αναψυκτήριο, στο ξεκίνημά του τουλάχιστον, αλλά και για πολλά χρόνια λειτούργησε ως ένα στέκι που απευθύνονταν πρωτίστως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους και παιδιά) καθώς διέθετε το σύνολο των προϊόντων του σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Η λειτουργία του διαφοροποιήθηκε μετά την τελευταία δημοπρασία, όταν και άλλαξε χρήση για να προστεθεί στην ατέλειωτη χορεία των μπαρ που έχουν κατακλύσει την κοιλάδα. Εδώ και δύο περίπου χρόνια και μετά την εγκατάλειψη του χώρου από τους ιδιώτες ενοικιαστές έχει μετατραπεί σ’ ένα επικίνδυνο ερείπιο το οποίο και χρήζει της άμεσης ανακαίνισης.

Αυτό που εμείς διεκδικούμε είναι αφενός η καταβολή των χρωστούμενων μισθωμάτων στο Δήμο Σερρών και αφετέρου η άμεση επαναλειτουργία του με όρους αποκλειστικά δημοτικού αναψυκτηρίου.

Την Τετάρτη 23 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 6 το απόγευμα:

· Καλούμε τους Σερραίους δημότες, στην ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιήσουμε σε χώρο παραπλεύρως του αναψυκτηρίου. Να διεκδικήσουμε από κοινού την άμεση επαναλειτουργία του. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ανθρώπινη διασκέδαση και ψυχαγωγία. Είναι το λιγότερο που μπορεί και επιβάλλεται να πράξει άμεσα η Δημοτική Αρχή.

· Καλούμε όλους τους Πολίτες ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ