Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΠανσερραΙκός - Πιερικός 2 - 0


ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Δυο βαθμοί πριν την επίτευξη του ονείρου

Ο Πανσερραϊκός παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και ξέροντας από την αρχή το τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο, λύγισε την αντίσταση του αξιόμαχου κατά τ'άλλα Πιερικού και τον υποχρέωσε σε μία ακόμα ήττα μέσα σε τρεις μέρες, αυτή τη φορά με σκορ 2-0. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί "δάφνες ποιότητας" αφού τα λιοντάρια είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο να πάρουν απλά τη νίκη, παρά να ρισκάρουν για κάτι περισσότερο. Έτσι απλά λοιπόν η ομάδα μας παίζοντας ακριβώς όσο χρειαζόταν, πήρε τη νίκη, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στη διαδικασία των play-off και έφτασε τους 13 βαθμούς σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα. Παράλληλα παρέμεινε η διαφορά των πέντε βαθμών από τον ΟΦΗ που νίκησε στην άλλη αναμέτρηση τον Εθνικό και χρειάζεται ακόμα δυο βαθμούς για να κλειδώσει οριστικά η άνοδος στη superleague.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Κοτταρά κάτω από τα δοκάρια, Γαλανόπουλο από δεξιά και Μιχαήλ από αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας βρίσκονταν οι Βοσκόπουλος μαζί με τον Ζαπρόπουλο. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Κάστρο ως ανασταλτικός μέσος και τον Σκάγκλια πιο μπροστά, από αριστερά αγωνίστηκαν οι Κόντος και πιο δεξιά ο Λεοζίνιο, ελλείψει των Τάντιτς και Γεωργιάδη αντίστοιχα, ενώ σε θέση «δεκαριού» αγωνίστηκε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης και ως μόνος προωθημένος ο Σάμμυ Μπανγκούρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό όταν έπειτα από στρώσιμο της μπάλας από τον Σάμμυ Μπανγκουρά στον Αλέξη Κόντο, ο τελευταίος έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ από την δεξιά κάθετη δοκό του Πιερικού. Ο Πιερικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν έπειτα από κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και ολιγωρία της άμυνας των Σερρών η μπάλα έφτασε στο μόνο και αμαρκάριστο Τάσο Θάνο που βρισκόταν στο κέντρο της μεγάλης περιοχής του Πανσερραϊκού αλλά εμφανώς ξαφνιασμένος από το γεγονός ότι η μπάλα έφτασε σ’ αυτόν, το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτταρά, σε μια φάση που πάγωσε τους φιλάθλους που βρίσκονταν στις εξέδρες. Στο 27ο λεπτό εκτυλίχτηκε πολύ καλή φάση υπέρ των λιονταριών έπειτα από μαγική ενέργεια και ασίστ του Λεοζίνιο η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντινίδη ο οποίος υπό την πίεση του Τασίδη έκανε το σουτ που απέκρουσε προσωρινά Γουμάγιας αλλά στην επαναφορά ο Σκάγκλια επιχείρησε το σουτ με τον τερματοφύλακα των μελανόλευκων εξουδετερωμένο, ωστόσο η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ η πίεση των ερυθρολεύκων εντείνονταν ο Μπανγκουρά προσπάθησε να κερδίσει τον Γουμάγια, η μπάλα χάθηκε προς στιγμήν από την κατοχή του πριν φτάσει στον Κωνσταντινίδη το σουτ του οποίου από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό το φάουλ που κέρδισε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Μπανγκουρά εκτέλεσε ο Λεοζίνιο το σουτ όμως του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ της ομάδας της Κατερίνης. Στο 43ο λεπτό ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρολεύκους με τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και τον Σάμμυ Μπανγκουρά να πηδάει ψηλότερα από όλους, την κεφαλιά όμως του επιθετικού από τη Γουινέα απέκρουσε για ακόμη μια φορά ο Γουμάγιας σε κόρνερ. Δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις έληξε το πρώτο ημίχρονο που βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0. Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια υπό τις αποδοκιμασίες των Σερραίων φιλάθλων κατά του προπονητή του Πιερικού, Σούλη Παπαδόπουλου που δεν τυγχάνει και ιδιαίτερης "εκτίμησης".

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να πιέζει για το γκολ που θα τον ελευθέρωνε από το άγχος. Αυτό έγινε στο 54ο λεπτό όταν και χρίστηκε σκόρερ ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης. Η μπάλα στρώθηκε από τον Μπανγκουρά στον Σερραίο επιθετικό που έκανε εξαιρετικό σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, με τον Γουμάγια να είναι ανήμπορος να αποσοβήσει το μοιραίο. Το Δημοτικό γήπεδο σείστηκε από τις επιδοκιμασίες και του πανηγυρισμούς του κόσμου της ομάδας που έβλεπε μια ακόμα νίκη να έρχεται. Στο 59ο λεπτό ο Εξουζίδης του Πιερικού προωθήθηκε από την άμυνά του και με μια κούρσα προς τη μεγάλη περιοχή προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κοτταρά, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο αντέδρασε σωστά. Στο 61' Μιχαήλ έκλεψε τη μπάλα από παίκτη του Πιερικού, την έστρωσε στον Μπανγκουρά αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Μία ακόμα ευκαιρία στο 67ο μετά από συνδυασμό των ποδοσφαιριστών μας, η μπάλα έφτασε στον Λεοζίνιο αλλά το σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Τελικά το 2-0 έκανε στο 85' ο Άρης Γαλανόπουλος όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε "καρφώθηκε" στα δίχτυα του Γουμάγια. Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε και σήμερα να δείχνει, την ωριμότητα που έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια των play-off. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην ήταν και τόσο καλός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε το πρόσωπο της ομάδας που μπορούσε να απειληθεί. Παίζοντας μεθοδικά στην επανάληψη κατάφερε να πετύχει το πρώτο τέρμα αρκετά νωρίς, να λυθούν τα πόδια των παικτών και προς τη λήξη του αγώνα να διπλασιάσει τα γκολ του και να κλειδώσει μια ακόμα νίκη. Αυτός ο Πανσερραϊκός συνεχίζει να δείχνει πως δεν θα κινδυνέψει σε καμία περίπτωση να χάσει την άνοδο και ταξιδεύει την Κυριακή στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει τον αδιάφορο πια Εθνικό, επιδιώκοντας να τελειώσει αυτή τη "σεμνή τελετή" μια ώρα αρχύτερα. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 6.000 Σερραίοι φίλαθλοι που δεν σταμάτησαν λεπτό να εμψυχώνουν την ομάδα.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ :

ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΚΟΚΟΤΟΒΙΤΣ : Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ισορροπία μέσα στο παιχνίδι. Εμείς δημιουργήσαμε δυο – τρεις ευκαιρίες και ο Πιερικός είχε μία – δύο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και στο τέλος δίκαια κερδίσαμε. Είναι η τέταρτη συνεχή νίκη για την ομάδα μας στα play off αλλά ακόμη τίποτε δεν τελείωσε γιατί απομένουν δύο παιχνίδια και ακόμη δεν είμαστε σίγουροι ότι καταφέραμε να ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ. Στον Πιερικό και στο συνάδελφο μου εύχομαι καλή πορεία.

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Μέσα σε λίγες ημέρες είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζουμε τον Πανσερραϊκό και δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι, αλλά νομίζω πως το σημερινό παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό στην Κατερίνη. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλά, δεν σταθήκαμε τυχεροί στη φάση με τον Θάνου και έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Πανσερραϊκός είχε κάποιες ευκαιρίες, ιδιαίτερα από στημένα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος μπήκε δυνατά και αυτό το γνωρίζαμε, κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και μετά πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του. Προσπαθούσαμε να αντιδράσουμε, είχαμε την ευκαιρία με τον Εξουζίδη και λογικό είναι προς το τέλος, έτσι όπως είχαμε ανοιχτοί, να δεχθούμε ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό και στον κ. Κοκότοβιτς και εύχομαι το καλύτερο. Στη σημερινή αναμέτρηση πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι δύο επόπτες. Τρία – τέσσερα οφσάιντ δικά μας δεν ήταν, χωρίς αυτό, όμως, να μειώνει καθόλου τον Πανσερραϊκό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ :

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο (79΄ Καλί), Μπανγκουρά, Κόντος (90΄ Ανάκογλου), Σκάγκλια (83΄ Παπάζογλου), Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Λεοζίνιο, Νίκος Ζαπρόπουλος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ : Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Πλάτανος, Μαρτίνεζ, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς (88΄ Τσιτλακίδης), Θάνος, Ρέγες


Πηγή: PANSERRAIKOS.NET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ