Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

3o ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ


Ένα ακόμα ρεκόρ Guinness κατακτούν οι Σέρρες και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών. Για τρίτη συνεχή χρονιά, ύστερα από τη Σερραϊκή Μπουγάτσα το 2008 και τα μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας το 2009, ένα νέο ρεκόρ Guinness με το εξαιρετικό και μοναδικό σερραϊκό ρύζι αυτή τη φορά είναι γεγονός !!!

Την Κυριακή 6 Ιουνίου στο κέντρο της πόλης Σερρών παρασκευάσαμε σχεδόν τρεις τόνους ρυζόγαλο με γάλα από τις Σέρρες και ζάχαρη από το σερραϊκό εργοστάσιο της ΕΒΖ και επιτύχαμε το μεγαλύτερο σερβίρισμα ρυζόγαλου στον κόσμο, προσφέροντάς το νοστιμότατο και λαχταριστό σε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν κεντρική πλατεία της πόλης και παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την όλη διαδικασία παρασκευής του ρυζόγαλου, την οποία επιμελήθηκαν τα μέλη των Σωματείων Ζαχαροπλαστών – Μπουγατσοποιών και Εστιατόρων Ν. Σερρών και οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ - Τμήμα Μαγειρικής, και επιβεβαίωσαν οι Αρχιμάγειρες του Chefs Club, μαζί με εκπρόσωπο των Ρεκόρ Guinness που παρακολουθούσε και αξιολογούσε την όλη διαδικασία. Ο Ευτύχης Μπλέτσας με το κέφι και τα τραγούδια του είχε την κύρια επιμέλεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων.

Το ρεκόρ Guinness ήταν το αποκορύφωμα του τριήμερου 3ου Συνεδρίου Γαστρονομίας ΝΑ Ευρώπης – Γιορτή Ρυζιού, ενός Συνεδρίου που αποτελεί πια θεσμό για το Νομό Σερρών. Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, προηγήθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Ν. Σερρών με παραδοσιακές τοπικές συνταγές φαγητών και γλυκών που παρασκεύασαν 40 περίπου πολιτιστικοί σύλλογοι Γυναικών απ’ όλο το Νομό Σερρών καθώς και εστιατόρια των Σερρών, αναπτύσσοντας μια ευγενική άμιλλα μεταξύ τους, Έτσι τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Chefs από την Κύπρο, Πολωνία κ.α. αξιολόγησαν εκατοντάδες «πιάτα» και βράβευσαν μεταξύ μιας τεράστιας πανδαισίας και ποικιλίας γεύσεων και χρωμάτων τις καλύτερες γευστικές δημιουργίες, όλες φτιαγμένες με μεράκι και με αγνά εξαιρετικά προϊόντα της σερραϊκής γης και κτηνοτροφίας. Το Σάββατο 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Συμπόσιο Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το 3ο Συνέδριο Γαστρονομίας ΝΑ Ευρώπης – Γιορτή Ρυζιού, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, που δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη σερραϊκή γαστρονομία, ενώ τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου, κ. Γεώργιος Πουσσαίος. Στις εργασίες του Συμποσίου χαιρετισμό απηύθυναν μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστείδη Δρογαλά, ο Νομάρχης Σερρών, κ. Στ. Φωτιάδης και ο Βουλευτής Σερρών κ. Ευστ. Κουτμερίδης. Οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ και τη Ν.Α. Σερρών.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων δεν θα ήταν τόσο μεγάλη χωρίς την ευγενική χορηγία και την έντονη δραστηριοποίηση των παρακάτω σερραϊκών επιχειρήσεων: PANMETAL Αφοι Παναγιώτου (κατασκεύασε το τεράστιο καζάνι, όπου έβραζε το ρυζόγαλο), Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (πρόσφερε τη γλυκιά ζάχαρη) , ΚΡΙ – ΚΡΙ Α.Ε. (πρόσφερε το γάλα), Όμιλος Επιχειρήσεων ΚΑΝΤΖΑ, Αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ – Αφοι Κουρτίδη, Εμφιαλωμένο νερό ΜΠΕΛΕΣ, Παπαϊωάννου Α.Ε., ΕΑΣερρών, Ορυζόμυλοι Αναγέννησης, Τυρολέζα (πρόσφεραν ρύζι) , Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Υιοί Ζαχαρία Ασλανίδη Ο.Ε. (κατασκεύασε τις όμορφες συσκευασίες για το ρύζι που διανεμήθηκε στον κόσμο) και ΕΤ3 (χορηγός επικοινωνίας).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ