Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ: «Ποντικοί» στο ξενοδοχείο της εθνικής Ελλάδας με λεία 4000 ευρω


Κλοπή περίπου 4.000 ευρώ (30.000 ραντ), με θύματα μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, σημειώθηκε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το πολυτελές Beverly Hills στην περιοχήΟυμλάνγκα, όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Ντέρμπαν «Mercury».

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία, παρά τη διάψευσή της από τη διοίκηση του ξενοδοχείου, που ας σημειωθεί ότι είναι hotel FIFA και άρα θα έπρεπε να πληρεί υψηλά στάνταρντ ασφαλείας.

Όπως έγινε γνωστό έως τώρα δεν υπάρχει ύποπτος για να αποδοθεί καταγγελία, ενώ για να μη δοθεί έκταση στο θέμα το ξενοδοχείο κάλυψε τη χρηματική απώλεια και ταυτόχρονα διεξάγει εσωτερική έρευνα. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς μόλις χθες Ισπανοί και Πορτογάλοι δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα ένοπλης ληστείας μέσα στα δωμάτια τους, στο Μαγκάλιεσμπουργκ.

Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάτσι Εσπόζιτο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κλοπή, παρ΄ όλα ταύτα όμως η διαχείριση διεξήγε εσωτερική έρευνα για το θέμα. «Από όσο γνωρίζω, δεν αναφέρθηκε απώλεια χρημάτων. Ακούσαμε αυτούς τους ισχυρισμούς και διεξάγουμε έρευνα επί τούτω», είπε ο Εσπόζιτο, ο οποίος δήλωσε ότι στις έρευνες δεν κλήθηκε η αστυνομία επειδή ουδείς από τους ενοίκους παραπονέθηκε ότι του εκλάπησαν χρήματα. «Αν κάποιος έχανε οποιαδήποτε χρήματα θα ερχόταν σε μας, όμως δεν υπήρξε κανείς με τέτοιο πρόβλημα».

Η αστυνομία εχει άλλη γνώμη

Αντίθετα με τη θέση της διοίκησης, η αστυνομία του Κβα Ζούλου Νατάλ ανέφερε ότι χθες υπήρξε αναφορά για κλοπή χρημάτων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, χωρίς πάντως να αναφέρει το ποσό ή τα θύματα της κλοπής. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ταξίαρχος Φίντιλ Ράντεμπε, επιβεβαίωσε μεν το περιστατικό αλλά όπως είπε δεν άνοιξε υπόθεση για το συμβάν: «Καταλαβαίνουμε ότι εκλάπησαν χρήματα αλλά το ξενοδοχείο μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα εσωτερικά».

Το πρώτο κρούσμα, όσον αφορά την ασφάλεια των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν εκλάπησαν τα χρήματα από τις βαλίτσες των μελών της εθνικής Κολομβίας, στο ξενοδοχείο «Χάιντ Παρκ Σάουθερν Σαν», στο Γιόμπουργκ.

Οι Κολομβιανοί είχαν έρθει στη Νότια Αφρική για ένα φιλικό αγώνα με τους «Μπαφάνα Μπαφάνα». Τότε, ως ύποπτοι είχαν συλληφθεί τρεις γυναίκες από το προσωπικό καθαριότητας του ξενοδοχείου, εκ των οποίων η μία απελευθερώθηκε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ