Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αβαθμολόγητα παραμένουν τα γραπτά από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις



Αβαθμολόγητος παραμένει σημαντικός αριθμός γραπτών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς οι βαθμολογητές καθηγητές «κατέβασαν τα μολύβια«,διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αμοιβών τους. Καθηγητές που εμπλέκονται με τη διαδικασία των πανελλαδικών συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και πως συνεχίζονται οι προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό. Από την πλευρά τους οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τηναποχή ως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συζήτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με θέμα τα οικονομικά αιτήματα των καθηγητών, που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει αποχή από τη διαδικασία.

Ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (σσ. συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τους διαβεβαίωσα ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό«, είπε ο υφυπουργός και απαντώντας στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε: «δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική την γνωρίζουν όλοι, όπως και την οικονομική κατάσταση της χώρας«.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα της πληρωμής και κοινοποίησε ότι η αποχή θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Υποστήριξε επίσης, ότι θα καθυστερήσει η έκδοση αποτελεσμάτων και -όπως είπε- το μεγαλύτερο πρόβλημα καθυστέρησης διόρθωσης των γραπτών αντιμετωπίζουν η Αττική, η Ηλεία, τα Χανιά και η Αχαΐα.

Έκκληση στους βαθμολογητές να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών απηύθυνε από την Τρίπολη όπου περιοδεύει, η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της λευκής απεργίας των βαθμολογητών.

‘‘Νομίζω, είπε, πως όλοι πρέπει να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης. Το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει την απόφαση κανονικά υπήρξε μια περικοπή, εξετάζουμε το θέμα και σε κάθε περίπτωση θέλω να κάνω έκκληση στους βαθμολογητές στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσει η βαθμολόγηση των γραπτών».

Επικρίσεις ΝΔ κατά Υπουργείου Παιδείας

Επικρίσεις κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διατυπώνει η τομεάρχης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τις προειδοποιήσεις των βαθμολογητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κ. Βόζεμπεργκ τονίζει ότι «για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση αποδεικνύουν την αδυναμία τους να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός σε βάρος των καθηγητών, με την καθυστερημένη έκδοση της ΚΥΑ, τελικά καταλήγει σε βάρος των διαγωνιζόμενων και των γονέων, που με αγωνία βλέπουν την αναστάτωση στην Εκπαίδευση να διογκώνεται και το μοναδικό θεσμό που όλοι αποδέχονται ως αντικειμενικό να δέχεται σημαντικό πλήγμα
Πηγή: Athens Photo News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ