Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε τις ορίζουσες διατάξεις για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος για το έτος 2010. Ως δικαιούχοι του ειδικού οικογενειακού βοηθήματος χαρακτηρίζονται οι μισθωτοί που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας και οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πενήντα (50) ημέρες εργασίας, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία. Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα πρέπει: 1) Να έχουν ηλικία μέχρι δεκαοχτώ (18) ετών ή μέχρι είκοσι δύο (22) ετών σε περίπτωση σπουδών 2) Αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα 3) Να είναι άγαμα. 4) Να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων ορίζεται:

-η 1η Ιουνίου 2010 για τους δικαιούχους με τρία (3) και άνω παιδιά,

-η 1η Ιουλίου 2010 για τους δικαιούχους με δύο (2) παιδιά και

-η 1η Σεπτεμβρίου 2010 για τους δικαιούχους με ένα (1) παιδί.

Ως ημερομηνία λήξης καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων ορίζεται η 31 Ιανουαρίου 2011.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στα κατά τόπους γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ, είτε μέσω εργοδότη, είτε μέσω των Κ.Ε.Π, είτε του ταχυδρομείου.

Από όλους τους δικαιούχους οικογενειακού επιδόματος προσκομίζονται απαραιτήτως: 1) Βεβαίωση του εργοδότη υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον ίδιο. 2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης για την χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού (μόνο από τους νέους δικαιούχους). 3) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας των παιδιών (θεωρημένο από το ΙΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη για το προηγούμενο και το τρέχον έτος). 4) Λογαριασμός ΕΤΕ (ΙΒΑΝ) με το όνομα του δικαιούχου και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού. 5) Βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένο) του / της συζύγου όταν ανήκει σε άλλο Ταμείο Ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (Δημόσιο, Τ.Ε.Β.Ε, Τ.Σ.Α κλπ). 6) Δελτίο Ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που και οι δύο (2) σύζυγοι είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α και δικαιούχοι υποβάλλεται εξίσου υποχρεωτικά: 1) Κοινή δήλωση για το ποιός από τους δύο θα εισπράξει το επίδομα. 2) ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) και των δυο συζύγων. 3) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ) και των δυο συζύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ