Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σύσκεψη για τη διαχείριση ζώνης έργων στον Στρυμόνα και στις παραλίμνιες εκτάσεις της Κερκίνης


Σύσκεψη υπό την προεδρία του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, στο Διοικητήριο, με θέμα τη διαχείριση ζώνης έργων στον ποταμό Στρυμόνα και τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Κερκίνης.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε παρουσία του αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρίλαου Ανεσιάδη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), της ΔΕΚΕ, ο Πρόεδρος και ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, οι Δασάρχες Σερρών και Σιδηροκάστρου, η Νομική Σύμβουλος του Δημοσίου και υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων και Πολιτικής Γης της Ν.Α. Σερρών.

Ο Νομάρχης κ. Φωτιάδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα επιμείνει για την απόλυτη συμβατότητα των δράσεων στην περιοχή, στο πλαίσιο που επιβάλλει η συνθήκη Ramsar, στη νομιμότητα και κυρίως στη διατήρηση της αειφορίας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης. Επεσήμανε μάλιστα, ότι ζήτησε από τους παρισταμένους και κυρίως από το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, ο καθένας να λειτουργεί από τον τομέα του με περισσότερη αγωνία υπέρ του οικοσυστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ