Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ: Λεηλάτηση αδρευτικών δικτύων


Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Ερώτηση που είχε υποβάλει προς αυτό ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την λεηλάτηση των αρδευτικών δικτύων του Νομού μας από Βουλγάρους αθιγγάνους επιδρομείς. Ο Σερραίος Βουλευτής τόνιζε στην Ερώτησή του την τρομακτική έξαρση του προβλήματος το τελευταίο διάστημα, τις ελάχιστες δυστυχώς συλλήψεις αλλά και την έκδηλη αγανάκτηση των αγροτών, στους οποίους ανάμεσα στα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήλθε να προστεθεί ακόμη ένα. Τέλος, ρωτούσε το Υπουργείο για το τι πρόκειται να πράξει ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα.
Το Υπουργείο στην απάντησή του πράγματι παραδέχεται το πρόβλημα αλλά και την αδράνειά του αφού αναφέρει ότι μέχρι σήμερα εξιχνίασε μόλις 3 υποθέσεις τέτοιων κλοπών! Συνεχίζει πάντως δίνοντας διαβεβαιώσεις και λέγοντας ότι: «Οι Υπηρεσίες μας στις Σέρρες ήρθαν σε επαφή με αρμοδίους φορείς (τοπικούς Τ.Ο.Ε.Β.), οι οποίοι έχουν τον έλεγχο και τη συντήρηση των αρδευτικών έργων και κατέγραψαν τα σημεία, με τη μεγαλύτερη συχνότητα κλοπών και αυτά ετέθησαν υπό αυστηρότερη επιτήρηση, σε συνεργασία και με το προσωπικό της Αγροφυλακής. Περαιτέρω δόθηκαν εντολές στις Υπηρεσίες μας για συνεχή έλεγχο των εξερχομένων από τη χώρα μας, κυρίως Βουλγάρων οδηγών και των μεταφερόμενων από αυτούς αντικειμένων, καθώς και συστηματικό έλεγχο των δύο (2) καταυλισμών ΡΟΜΑ που υπάρχουν στην περιφέρεια. Πέραν αυτών σας πληροφορούμε ότι επιδιώκουμε την επαύξηση της συνεργασίας μας με τη Βουλγαρία μέσω δύο νομοθετικών πρωτοβουλιών, ήτοι με τη Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών περί διασυνοριακής συνεργασίας, το περιεχόμενο της οποίας θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα, καθώς και με τη δημιουργία Κέντρου Επαφής των δύο χωρών στον Προμαχώνα, για τη λειτουργία του οποίου εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης».
Εδώ βέβαια δύο επισημάνσεις θα μπορούσαν να γίνουν σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου. Πρώτον, δίνει αυξημένη υπευθυνότητα στην αγροφυλακή την οποία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με επανειλημμένες δηλώσεις του θέλει να καταργήσει και δεύτερον, βασίζεται στο περίφημο διασυνοριακό Κέντρο Επαφής το οποίο, όπως τονίζει ο κ. Πολατίδης στην Ερώτησή του, αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και μάλιστα μετά την λειτουργία του αυξήθηκαν τα κρούσματα των κλοπών! Ο χρόνος πάντως θα δείξει κατά πόσο αποτελεσματικές θα φανούν οι ενέργειες του Υπουργείου έτσι ώστε οι αγρότες του Νομού μας επί τέλους να πάρουν έστω και μία ανάσα από τα τόσα ζωτικά προβλήματα που απειλούν το ίδιο το μέλλον τους.
Να σημειωθεί τέλος ότι η ίδια Ερώτηση είχε υποβληθεί και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο ο κ. Πολατίδης ερωτούσε για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω των κλοπών. Το εν λόγω Υπουργείο απάντησε αορίστως ότι είναι θέμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Σερρών να καταγράψει τις ζημίες και να υποβάλει σχετικό αίτημα, το οποίο θα ικανοποιηθεί εφ’ όσον υπάρχουν χρήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ