Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη του γενικού Πρόξενου της Γαλλίας Christian Thimonier στη Σέρρες.


Το Νομό Σερρών επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 08/06/2010 ο γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Christian Thimonier μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκου Μπόλαρη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Ο κύριος Thimonier, γνώστης της Ελληνικής ιστορίας, εξέφρασε το θαυμασμό του για τα εκθέματα και επεσήμανε πως τα ευρήματα αυτά είναι θησαυρός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Σερρών με συμμετοχή νομαρχιακών συμβούλων και επιχειρηματιών της περιοχής ο Νομάρχης Σερρών κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Μπόλαρη για την πρωτοβουλία της πρόσκλησης.
Υπενθύμισε την Ελληνο-Γαλλική Φιλία και επεσήμανε πως το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του νομού είναι η εγγύηση για ποιοτική παραγωγή. Θα πρέπει για το σκοπό αυτό να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να προσελκύσουμε Γάλλους τουρίστες στην περιοχή.
Ο Υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως είναι σημαντικό σε περίοδο κρίσης να αξιοποιήσουμε την παρουσία του Γάλλου γενικού Πρόξενου για να αναδείξουμε το επιχειρηματικό μας δυναμικό. Η μακροχρόνια φιλία των δύο λαών διευκολύνει τη συνεργασία και συνιστά πρόκληση για εξωστρεφή δράση και προώθηση της καινοτομίας.
Ο γενικός Πρόξενος της Γαλλίας κ. Thimonier δήλωσε πως η Ευρώπη θεμελιώθηκε στο όραμα μεγάλων ανδρών και η Ελλάδα κατέκτησε την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ένωση με προσπάθεια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι χρωστάμε στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Η κρίση μας φέρνει πιο κοντά και οι υποδομές της Ελλάδας (Εγνατία οδός, λιμάνια), δείχνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
Ο κ. Thimonier προσκάλεσε τις αρχές της περιοχής να συνεργαστούν με αφορμή την έκθεση στο Λούβρο για το Μέγα Αλέξανδρο για να αναδείξουν τουριστικά τη βόρειο Ελλάδα.
Η επίσκεψη περιλάμβανε ακόμη ενημέρωση στις επιχειρήσεις Μύλοι Καπλανίδη, Μέτρον και Κρι-Κρι, όπου ο Γάλλος Πρόξενος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τομείς συνεργασία με τη γαλλική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ