Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Mountain Bike & Run Cup – Αυλαία στην Ελάτη Τρικάλων



Στην Ελάτη Τρικάλων, σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο τελικός του Mountain Bike & Run Cup το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στο χώρο της ορεινής ποδηλασίας, έφτασε στο τέλος της και το ενδιαφέρον στο αποκορύφωμα. Συνδιοργανωτές της Outsports αυτή την φορά είναι ο Δήμος Αιθήκων και ο τοπικός Αθλητικός Οργανισμός. Ο αγώνας της Ελάτης που βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του κυπέλλου, με τον κλασικό πλέον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας 60 χιλιομέτρων αλλά και με αγώνες ορεινού δρόμου αντοχής, αγώνες ορεινής ποδηλασίας για μικρές κατηγορίες και αγώνα κατάβασης που για πρώτη φορά φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, το οποίο και θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων.
Οι αγώνες του κυπέλλου θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 5.00μμ, με τον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής σε μία κυκλική διαδρομή 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και ο προκριματικός αγώνας κατάβασης.
Την Κυριακή ο διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει στις 11.00 πμ με συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων του Ελληνικού mountain bike αλλά και με την συμμετοχή αθλητών από το εξωτερικό, καθότι ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού ανήκει στους αγώνες πρώτης κατηγορίας για την διεθνή ομοσπονδία. Στην γενική κατάταξη του κυπέλλου μετά από τον πέμπτο αγώνα προηγείται ο πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια Περικλής Ηλίας, ο οποίος ήταν και ο περσινός νικητής στην Ελάτη με 2 ώρες και 28΄. Μάχη γίνεται όμως και σε πολλές από τις ηλικιακές κατηγορίες για την ανάδειξη των τελικών νικητών του κυπέλλου που διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου που θα γίνει τον Αύγουστο στο Sankt Wendel της Γερμανίας.
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή και ο τελικός αγώνας του Junior MTB Cup για αθλητές μικρότερων κατηγοριών αλλά και για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους για πρώτη φορά στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας αλλά και ο τελικός αγώνας της κατάβασης που θα κρατήσει σε ενδιαφέρον όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο Δήμαρχος Αιθήκων κύριος Δημήτριος Μπατατόλης στον χαιρετισμό σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των άλλων δήλωσε «Με μεγάλο ενθουσιασμό περιμένουμε τις αθλήτριες, τους αθλητές, αλλά και τους φίλαθλους, των τελικών αγώνων του Κυπέλλου Mountain Bike & Run Cup για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανέμορφη Ελάτη. Ευχόμαστε στους διαγωνιζόμενους καλό αγώνα, με τις επιδόσεις που επιθυμούν, και σ' όσους έρθουν να τους συντροφεύσουν καλή διαμονή. Εμείς υποσχόμαστε την πιο ζεστή φιλοξενία, ώστε όλοι φεύγοντας να αποκομίσουν τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».



Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο
 12:00 - 16:00 Εγγραφή αθλητών
 12:30 – 13:30 Αναγνώριση διαδρομής κατάβασης χωρίς ποδήλατο
 14:00 – 16:00 Προπόνηση Κατάβασης
 17:00 Εκκίνηση αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής
 17:00 Προκριματικός αγώνας κατάβασης
 17:00 – 19:00 Εγγραφή αθλητών αγώνα ορεινής ποδηλασίας
 18:45 Απονομές επάθλων
 20:00 Τεχνικό Συνέδριο αγώνα ορεινής ποδηλασίας
Κυριακή
 08:00 - 09:30 Εγγραφή αθλητών αγώνα ορεινής ποδηλασίας
 09:30 – 10:30 Προπόνηση κατάβασης
 11:00 Εκκίνηση διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας
 11:15 Εκκίνηση αγώνα Junior mtb cup
 12:15 Τελικοί αγώνες κατάβασης
 14:00 Απονομές Επάθλων

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση καθώς και την γενική βαθμολογία μετά και τον τέταρτο αγώνα του κυπέλλου μπορείτε να έχετε στην διεύθυνση www.outsports.gr ή στο τηλ 2310566522.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ