Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ήττα με 2-0 από τη Νότια Κορέα

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ της Ν. Αφρικής στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιώντας αποκαρδιωτική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου η εθνική μας ήταν ασύνδετη, χωρίς νεύρο, με προβλέψιμη ανάπτυξη και αργές επιστροφές στην άμυνα. Ο, τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η εθνική μας ήταν μετά το 70ο λεπτό κάποιες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη και τον Γκέκα. Τα γκολ για τους Νοτιοκορεάτες που ήταν σαφώς καλύτεροι και πιο οργανωμένοι σε όλες τις γραμμές πέτυχαν οι Λι Τσουνγκ Σου στο 7ο λεπτό και ο Παρκ Γι Σουνγκ στο 52ο λεπτό.


Κι όμως αν ήταν λίγο πιο τυχερή η εθνική μας ομάδα στο ξεκίνημα, ίσως ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα. Μόλις στο τρίτο λεπτό η εθνική μας ομάδα άγγιξε το γκολ όταν από κόρνερ του Καραγκούνη η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Τοροσίδη που προσπάθησε να πιάσει με τη μια το σουτ που «έγλυψε» τη συμβολή των δοκαριών της Ν. Κορέας και έφυγε άουτ.
Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για την Ελλάδα. Από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Λι Γιουνγκ Σου βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Ήταν ένα γκολ στο οποίο όλη η ελληνική άμυνα αδράνησε δίνοντας την ευκαιρία να πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα η Νότια Κορέα
Το γρήγορο γκολ των Κορεατών αποσυντόνισε τους διεθνείς μας που περιορίστηκαν στη συνέχεια σε μακρινές μπαλιές και σέντρες που γινόντουσαν εύκολη λεία για την κορεάτικη άμυνα.
Οι παίκτες της εθνική μας ανέβασαν ψηλά την πίεση προς τα καρέ των Κορεατών, χωρίς να προσέχουν ιδιαίτερα τα νώτα τους με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις οι αντίπαλοί μας, όπως στο 15ο λεπτό με τον Παρκ που με ατομική ενέργεια μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή μας ευτυχώς όμως πρόλαβε την τελευταία στιγμή και τον έκοψε ο Τοροσίδης.
Οι μέσοι της εθνικής μας ήταν σχεδόν αδύνατον να ανακόψουν τους ταχύτατους Κορεάτες που συνέχιζαν να «χτυπούν» στην κόντρα. Η ανάπτυξη της εθνικής μας ήταν πολύ αργή και βασιζόταν σε μακρινές μπαλιές προς τους επιθετικούς, την ώρα όμως που οι Κορεάτες, όντας πολύ πιο γρήγοροι, έκλειναν εύκολα όλους τους χώρους και τους διαδρόμους προς την άμυνα των Κορεατών.
Στο 27ο λεπτό λίγο έλειψε να «τελειώσει» πρόωρα το ματς, όταν από υποδειγματική αντεπίθεση των Κορεάτων ο Παρκ της Μονακό βγήκε στην «πλάτη» της ελληνικής άμυνας, εκεί όμως παρενέβη σωτήρια ο Τζόρβας που με υπερένταση έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ το σουτ του Παρκ.
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μοναδική καλή στιγμή της ομάδας του Ρεχάγκελ ήταν ένα «γέμισμα» του Τοροσίδη από αριστερά εκεί όπου ο Χαριστέας προσπάθησε ανεπιτυχώς με προβολή να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των Κορεατών.

Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα στο 2ο ημίχρονο για την εθνική μας ομάδα, όταν στο 52ο λεπτό από τραγικό λάθος του Βύντρα ο Γι Σουνγκ Παρκ έκλεψε την μπάλα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Τζόρβα (2-0).
Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να κάνει και το 3-0, η κεφαλιά του όμως από εξαιρετική θέση έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα.
Η εθνική μας ομάδα για πρώτη φορά στο 2ο μέρος απείλησε σοβαρά στο 7ο λεπτό από πολύ ωραία προσπάθεια του Σαλπιγγίδη από αριστερά κέρδισε και τις κόντρες έστρωσε ιδανικά την μπάλα στον Καπετάνο που έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.
Για ένα πεντάλεπτο η εθνική μας πίεσε πολύ την άμυνα των Κορεατών, χάνοντας ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 75΄ με τον Τοροσίδη που προτίμησε να ντριμπλάρει στο ύψος της μικρής περιοχής αντί να σουτάρει.
Στο 80΄ ο Φάνης Γκέκας σε θέση φουνταριστού κυνηγού έπιασε πολύ ωραία το γυριστό σουτ που όμως έδιωξε με εντυπωσιακά ρεφλέξ ο γκολκίπερ των Κορεατών.
Λίγα λεπτά αργότερα η Κορέα απείλησε εκ νέου με τρίτο γκολ, ευτυχώς όμως ο Τζόρβας ήταν πάλι εκεί και γλύτωσε την εθνική μας από ένα τρίτο γκολ.

Διαιτητής: Μάικλ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες: Τοροσίδης

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ-Μο): Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, Τσα Ντου Ρι, Λι Γιουνγκ-Πιου, Τσο Γιονγκ-Χουνγκ, Λι Τσουνγκ-Σου, Λι Τσονγκ-Γιουνγκ (90΄+ Κιμ Ζάε-Σουνγκ), Παρκ Γι-Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Βου, Κι Σουνγκ-Βενγκ (74΄ Κιμ Ναμ), Παρκ Τσου-Γιονγκ (87΄ Λι Σουνγκ-Γιουλ), Γιομ Κι-Χουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46΄ Πατσατζόγλου), Χαριστέας (61΄ Καπετάνος), Γκέκας, Σαμαράς (59΄ Σαλπιγγίδης).

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ