Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΠΚΑΣ:ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ

Πριν από λίγες ημέρες η ΕΠΚΑΣ και οι πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών έστειλαν επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, αρμόδιους για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση χρεών των φυσικών προσώπων, ζητώντας τους συνάντηση προκειμένου να απαντήσουν γιατί καθυστερεί τόσο η προώθηση του νομοσχεδίου αλλά και αν θα πάρει άμεσα το δρόμο του προς ψήφιση.
Όχι μόνο οι δύο Υπουργοί απέφυγαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι καταναλωτές γίνονται μάρτυρες μιας κουραστικής διελκυστίνδας ανάμεσα στο ένα Υπουργείο και το άλλο, με αποτέλεσμα ένα νομοσχέδιο που είναι δυνατό να δώσει ανάσα σε χιλιάδες πνιγμένους από τα χρέη Έλληνες, να μένει στα λόγια.
Για το λόγο αυτό, η ΕΠΚΑΣ και οι πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών, απευθύνθηκαν πλέον με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, ως κατέχοντα το αμέσως ανώτερο θεσμικά αξίωμα, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το τόσο κρίσιμο θέμα. Ιδιαίτερα τονίζεται στον πρωθυπουργό, μέσω της επιστολής, ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ενώ η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αναπάντητα ερωτηματικά.
Η κυβέρνηση, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, δείχνει να θέτει ως προτεραιότητα την επιβάρυνση του καταναλωτή με επιπρόσθετα βάρη και μειώσεις στα εισοδήματά του, και όχι με την ουσιαστική ελάφρυνσή του μέσω μιας διαδικασίας ρυθμίσεως των χρεών. Αθετώντας μέχρι στιγμής τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων Ελλήνων θα οδηγήσει στην οικονομική επανένταξή τους στην κοινωνία και θα αποτελέσει ουσιαστικά αντίδοτο για την ύφεση, κάτι που φαίνεται να μην χωρά στην εισπρακτική λογική της κυβέρνησης.
Η ΕΠΚΑΣ:
1. Ζητά άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
2. Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ κατάθεση του νομοσχεδίου, ως έχει, στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.
3. Σε συνεργασία με τις πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών, καλεί τους καταναλωτές, τους έλληνες βουλευτές καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπογράψουν κείμενο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, όπως είναι διαθέσιμο στα γραφεία της ΕΠΚΑΣ και την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ και προωθημένο στο διαδίκτυο.
4. Δεσμεύεται να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση ψήφισης του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ