Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η Ε.Π.Κ.Α.Σ. ζητάει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

Αντιπροσωπεία Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΚΑΣ, απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στον Πρωθυπουργό με αίτημα άμεσης συνάντησης με θέμα την επιτακτική ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επιθυμούμε να σας συναντήσουμε άμεσα, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί σας το θέμα της ψήφισης του ν/δίου “Ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων”.

Αν και έχει ήδη συμπληρωθεί διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών από τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις τις κυβέρνησης για την νομοθετική ρύθμιση του εν λόγω θέματος και έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες η καθυστέρηση κατάθεσής του προς ψήφιση, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και αναπάντητα ερωτηματικά.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών καθημερινά είναι σε επαφή με πληθώρα καταναλωτών οι οποίοι αγωνιούν για την ρύθμιση των χρεών τους και αδυνατούν πλήρως να κατανοήσουν τις αιτίες αναβολής της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Η υπερχρέωση, το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα σήμερα μετά την ανεργία, έχει οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην περιθωριοποίηση, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά το εισόδημά τους και έχουν εγκλωβιστεί στα χρέη με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, να οδηγούνται στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό και να απειλείται η ψυχική και σωματική τους υγεία.

Μία τέτοια κατάσταση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ευθύνης της πολιτείας, και, ως σύγχρονο κράτος δικαίου έχει υποχρέωση να την αντιμετωπίσει.

Με δεδομένο μάλιστα ότι εντός μηνός εκπνέει και ο χρόνος αναστολής πλειστηριασμών, υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκποίησης της πρώτης κατοικίας των καταναλωτών.

Θεωρούμε συνεπώς ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση ψήφιση του ν/διου και ζητούμε να ορίσετε συνάντηση το ταχύτερο δυνατόν.

Δεδομένου ότι έχουμε απευθυνθεί στους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς κα Λούκα Κατσέλη Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τον κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου Υπουργό Οικονομικών, χωρίς να έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση στο κρίσιμο αυτό θέμα, απευθυνόμαστε σε Εσάς ως κατέχοντα το αμέσως ανώτερο θεσμικά αξίωμα.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Αντιπροσωπεία Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ