Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΕΥΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ , ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Χθες Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 και ώρα 15:30, ο Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Τιμονιέ, είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Σερραία τη καταγωγή, κα Βοζίκη Μαρία.

Το Γάλλο Πρόξενο και την κυρία Βοζίκη, υποδέχτηκαν (με σερραϊκά εδέσματα) στο Επιμελητήριο, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ε. Πολίτης, ( Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Δρογαλάς - ως γνωστόν - ήταν σε επιχειρηματική αποστολή στη Ρωσία) η Γενική Γραμματέας, Ε. Τσιαπάρα, ο Οικονομικός Επόπτης , Ι. Μπαλίτης, Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Δ.Σ., Γ. Καπετάνης, η Διευθύντρια, Θωμαή Μπόζιου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Ν. Σερρών και Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Αθαν. Μασλαρινός και στελέχη της εταιρίας POLIECO.

Με συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις ο κ. Τιμονιέ, γνώστης και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και ειδικά της Μακεδονίας αναφέρθηκε στη σειρά επαφών που έχει με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου παράλληλα με την προώθηση κοινών πολιτιστικών δράσεων με τη Γαλλία να δρομολογηθούν και κοινές δράσεις σε επιχειρηματικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:

· Στην Έκθεση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ώστε να γίνει παράλληλα και μια έκθεση προβολής του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της Βόρειας Ελλάδας με προβολή επιχειρήσεων και προϊόντων της περιοχής.

· Επίσης ο Γάλλος Πρόξενος προωθεί, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, τη διεξαγωγή μιας μεγάλης έκθεσης προϊόντων που παράγει και μεταποιεί η Μακεδονία.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συμμετοχή στις Εκθέσεις που προτάθηκαν και δόθηκε η υπόσχεση και από τις δύο πλευρές ότι, καθώς έγινε η αρχή και η γνωριμία και, δεδομένων των περιθωρίων και προοπτικών που υπάρχουν για πολύπλευρη συνεργασία με το Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, μπορούν να γίνουν πράξη κοινές επιχειρηματικές αποστολές και face to face επιχειρηματικές συναντήσεις, κοινά δίκτυα διανομής, αδελφοποιήσεις πόλεων, καθώς και συνεργασία στην πραγματοποίηση του στόχου για ένα μόνιμο εκθετήριο ελληνικών προϊόντων στο Παρίσι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ