Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Λεονταρίδης Θεόφιλος: «Άρση ή Βελτίωση των άδικων μέτρων που νομοθετήθηκαν σε βάρος των ΑΜΕΑ »

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :
α) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
β) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Θέμα: «Άρση ή Βελτίωση των άδικων μέτρων που νομοθετήθηκαν σε βάρος των ΑΜΕΑ »

Οι συνθήκες διαβίωσης για τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) χειροτερεύουν καθημερινά εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα .
Τα σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος όλων των κοινωνικών τάξεων αφορούν άμεσα και τα ΑΜΕΑ , καθ’ όσον πλήττουν αναγκαστικά τόσο το εισόδημα όσων εξ’ αυτών εργάζονται , όσο και των συγγενών που τα φροντίζουν .
Πέραν όμως αυτών , η ακρίβεια στην αγορά , η αύξηση τιμής της βενζίνης –την στιγμή που το επίδομα κίνησης αυτών μένει σταθερά χαμηλό – η φορολόγηση των συντάξεων αναπηρίας και των αναπηρικών βοηθημάτων που θεωρήθηκαν ως «είδη πολυτελείας », η υποχρηματοδότηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών , των νοσοκομείων και λοιπών κέντρων αποκατάστασης καθώς και άλλα επώδυνα μέτρα , είναι βέβαιο ότι δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ζωή αυτών των Ανθρώπων που με δυσκολία επιβιώνουν .
Ήδη οι σύλλογοι των «Ανθρώπων» αυτών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις καλώντας τα μέλη τους σε εγρήγορση , προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή αυτών των βάρβαρων μέτρων .

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Εάν είναι στις προθέσεις τους η βελτίωση ή ακόμη και η άρση κάποιων εκ των δυσμενών νομοθετικών ρυθμίσεων που επιδεινώνουν την ζωή αυτών των συνανθρώπων μας και τους οδηγούν να ζήσουν στο περιθώριο και την ανέχεια ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ