Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πρόσφορο το έδαφος συνεργασίας Νομού Σερρών – Γαλλίας


Η ελληνογαλλική φιλία και η συνεργασία στον τομέα των εξαγωγών ήταν τα θέματα που κυρίως αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου, στο Διοικητήριο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκου Μπόλαρη, του Γάλλου Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστιάν Τιμονιέ, του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη, του Προέδρου της ΤΕΔΚ, Δημάρχου Σερρών κ. Γιάννη Βλάχου, της Αντιπροέδρου του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κυρίας Βοζίκη, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε σαφές ότι δεν υπάρχουν πολλές ανάλογες προσπάθειες προσέγγισης της γαλλικής πλευράς από Νομούς της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο λαών είναι παραδοσιακά άριστες και υπάρχει διάθεση συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της τουριστικής προβολής, όπου τονίστηκε ότι μπορούν να γίνουν προσπάθειες προώθησης του «σερραϊκού προϊόντος» σε εκθέσεις της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ