Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΦΥΤΏΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού για το έτος 2010 (ΚΑΝ (ΕΚ) 637/2008).


Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύρια απασχόληση αγρότες οι οποίοι αντλούν τουλάχιστον το 50% του συνολικού τους εισοδήματος από την άσκηση της αγροτικής τους δραστηριότητας (όπως τούτο τεκμηριώνεται από τα στοιχεία των δύο τελευταίων ετών της φορολογικής τους δήλωσης (Έντυπο Ε1) και των αντίστοιχων εκκαθαριστικών και έχουν κύριο ταμείο ασφάλισης τον ΟΓΑ) καθώς και οι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α., οι οποίοι συμμετέχουν το 2010 σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 του AGROCERT.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται ετησίως για την ενίσχυση του προγράμματος, ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. Η τελική ανά στρέμμα ενίσχυση υπολογίζεται βάσει της προσδιορισθείσας έκτασης, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ανά εκμετάλλευση ανέρχεται σε 2500 ευρώ.

Οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ 49496/4-9-2009 «Καθορισμός μέτρων χορήγησης της Κοινοτικής ενίσχυσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειας βάμβακος» (ΦΕΚ 1935/Β/8-9-2009)

Υποβολή αιτήσεων - Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις ένταξης και πληρωμής, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Τα έντυπα των αιτήσεων, στα οποία αναφέρονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δύνανται οι ενδιαφερόμενοι να τα παραλαμβάνουν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το έντυπο της αίτησης είναι, επίσης, διαθέσιμο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1 Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2010.

2 Υπογεγραμμένη Σύμβαση με Πιστοποιητικό Φορέα για πιστοποίηση κατά το Πρότυπο AGRO 2. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ατομική σύμβαση με τον παραγωγό, θα κατατίθεται αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με Φορέα Πιστοποίησης όπου θα αναφέρεται ο υποψήφιος για ένταξη στο πρόγραμμα.

3 Υπογεγραμμένη Σύμβαση με σύμβουλο ή / και επιβλέποντα γεωπόνο όπως προβλέπεται στο Πρότυπο AGRO 2.

4 Φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασφάλισης του Ο.Γ.Α. από την οποία θα προκύπτει το πρόσφατο της θεώρησης, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2010 (Έντυπο Ε1) και εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους 2009.

5 Παραστατικά νόμιμης κατοχής της έκτασης (τίτλους ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης/πληρωμής

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται από την 1η Ιουνίου 2010 έως και τις 30 Ιουνίου 2010 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το πρότυπο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO 2 είναι διαθέσιμες μέσω του AGROCERT - ΟΠΕΓΕΠ:

Τηλ: 210 8231277

e-mail: agrocert@otenet.gr

web site: www.agrocert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ